• Program Baucar Kerja Tawar Bantuan RM 35 Sehari

  Posted on February 4, 2014 by in Terkini

  SYARAT DAN CARA LAYAK DAPAT BAUCER KERJAekasih

  SYARAT CARA DAN BORANG PERMOHONAN PROGRAM BAUCER KERJA KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA RM35.00 SEHARI PORTAL eKASIH TERSENARAI MISKIN BANDAR PENDAPATAN BAWAH RM3,000.00 SEBULAN JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT (JKM)

  Kerajaan hari ini telah mengumumkan satu program khas membantu golongan Miskin Bandar memperoleh bantuan melalui Baucer Kerja yang memperuntukan RM35.00 setiap hari yang akan diselia oleh Kementerian Sumber Manusia melalui Portal eKasih Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM)

  Golongan yang layak memperoleh bantuan ini haruslah berstatus Miskin Bandar dan telah berdaftar dengan JKM melalui Borang Bertulis ataupun melalui dalam talian (online) di Portal eKasih yang diselia oleh JKM sendiri. Cara untuk melayakan penerimaan Baucer Kerja ini adalah seperti berikut. Terdapat beberapa syarat.
  Syarat Kelayakan Program Baucar Kerja 2014

  • Individu berpendapatan bawah RM 3,000
  • Menetap dikawasan bandar
  • Golongan tidak bekerja (harus dapatkan pekerjaan “part time” sebelum memohon)
  • Golongan terpinggir seperti bekas banduan, bekas penagih dadah, warga emas, golongan kurang upaya, orang asli dan pelajar keciciran.
  • Golongan miskin yang tersenarai dibawah pangkalan data keluarga miskin menerusi laman e-kasih

  Cara Memohon Bantuan Baucer Kerja RM35 Sehari
  Individu yang layak perlu tersenarai dalam golongan miskin menerusi pangkalan data laman e-kasih. Bagi yang layak, sila laporkan kemiskinan menerusi laman Borang Ekasih Kebajikan Masyarakat. Hanya yang benar-benar layak sahaja terpilih.

   

  18,823 total views, 2 views today

Comments are closed.