• MAKAN MANGGA SEPUAS MUNGKIN!!! -Kepada peminat buah mangga tegar :- -BERMULA SE…

  Posted on May 21, 2015 by in UTC Kedah MAKAN MANGGA SEPUAS MUNGKIN!!!

  -Kepada peminat buah mangga tegar :-
  -BERMULA SERTA MERTA SEHINGGA BULAN JULAI.
  -Waktu bekerja sahaja
  -Bayaq RM15 makan sampai pengsan.
  -tempat : Pusat Teknologi Mempelam Kanan Sala, Kota Sarang Semut
  --------------------------------------------------------------------------------
  Makan seberapa banyak mangga menerusi program 'Jom Makan Mangga' di Pusat Teknologi Mempelam Kanan Sala, Kota Sarang Semut, mulai hari ini sehingga Julai depan.
  Di antara jenis yang boleh dinikmati pengunjung sepanjang program itu ialah Harum Manis, Laris, Masmuda, Simpang Empat, Nam Dok Mai dan Chok Anak yang ditanam di pusat tersebut, kata Mohd Rawi.
  Anggota Exco Agama, Hal Ehwal Masyarakat Siam, Pelancongan, Warisan dan Kerja Raya Negeri Datuk Mohd Rawi Abdul Hamid berkata program itu anjuran Jabatan Pertanian Kedah dan Tourism Malaysia Kedah.
  "Selain menikmati mangga, orang ramai juga dapat mempelajari cara penanaman mangga selain boleh membeli benih, buah dan mencuba sendiri 110 jenis mangga dari seluruh dunia," katanya selepas merasmikan program tersebut hari ini.
  Program yang julung kali diadakan itu bakal dijadikan salah satu pakej pelancongan di Kedah di mana pelancong boleh datang melihat Muzium Mangga terbesar di dunia, katanya.
  "Ia merupakan muzium mangga terbesar dan ia dijangka dapat menarik pelancong ke Kedah. Tourism Malaysia Kedah juga sedang merangka untuk memasukkan program ini dalam kalender Tahun Melawat Kedah 2016," katanya.
  -INFO dari Tourism Kedah.


Comments are closed.